Selecteer een pagina

Pijn is een combinatie van fysieke, emotionele en mentale aspecten die alleen jij door en door kent

Mijn ervaring als schouderspecialist is de bijdrage aan deze methode.
Zoveel klanten met ogenschijnlijk hetzelfde anatomische beeld, maar zo verschillend in revalidatie. Deze methode maakt inzichtelijk hoe dit verschil tot stand komt. Een totaalbeeld waar pijn uit ontstaat.
En ja, dat is altijd meer dan alleen anatomie.

 

 

 

 

De F.E.M-methoden geeft inzicht in de balans tussen de drie aspecten.

 

 

 

 

Fysiek: is alles wat je bewust waarneemt. Schouderpijn, rugpijn of huidklachten. Alles wat je ziet, voelt, proeft en hoort valt onder ‘fysiek’.

 

 

 

 

Emotie: is de motor van gedrag. Passie voelen en nastreven, maar ook frustratie en boosheid bepalen gedrag. Leer van je eigen emoties en kies bewust datgene wat vóór je werkt.

 

 

 

 

Mentaal (Mind): is de belangrijkste schakel voor verandering. De kracht van de mind is creatie, maar is ook voor veiligheid en zekerheid.  Begrijpen welke gedachten invloed op pijn en andere emoties heeft, geeft ruimte om nieuwe gedachten te kiezen.

 

 

 

 

Wil jij jouw pijn beïnvloeden? Wil jij je gedrag begrijpen?
Dan heb je eerst te begrijpen welke emotie hier ten grondslag ligt. Deels kun je inzien waardoor je gedrag van frustratie of boosheid veroorzaakt wordt. Maar we hebben allemaal een blinde vlek (of meerdere)….

 

 

 

 

Nieuw perspectief

 

 

 

 

Je perceptie maakt hoe je de wereld ziet. Je kunt kiezen voor een nieuwe perceptie. Dat is de kracht van onze mind.
Ervaringen vanuit opvoeding, in studies en werkzaamheden, creëren overtuigingen. Verandering van overtuigingen kan alleen ontstaat vanuit een nieuw perspectief

 

 

 

 

Pijn veranderen begint bij de aanpassing van perceptie.

Overtuigingen, gedachten en emoties verschijnen in ons bewustzijn via lichaamssignalen. 95% (!) van gedrag ontstaat onbewuste.
Mijn overtuiging: pijn heeft zijn oorsprong in het onbewuste. Van hieruit worden emoties en gedachten beïnvloed. Er zijn verschillende methoden het onbewuste systeem bewuster te maken.

Het lichaam is de enige vertaler van het onbewuste systeem.

 

 

 

 

 

 

 

wat is de fem-methode?

Na jaren lichamen gevoeld te hebben, werd één ding steeds duidelijker. Anatomie is maar 1 onderdeel van pijn. Het lichaam herstelt niet door alleen de anatomie te ondersteunen. Emoties en mindset hebben aandacht nodig om tot volledig inzicht en herstel te komen.

Het is een methode om fysieke, emotionele en mentale invloed van pijn objectief te maken. Welke emoties spelen een rol bij de pijn en welke gedachten belemmeren het herstel? Dit objectiveren geeft begrip voor je lichaam in plaats van weerstand tegen pijn.

Waarom onbewust bij de FEM-Methode?

5 % van wat we waarnemen vertalen we bewust. Als ik nu vraag wat je ziet, kun je dit omschrijven. Als je stilstaat bij dat wat je waarneemt, hoor, zie, voel en proef je veel meer. Maar het is nog steeds maar een klein percentage. De andere 95%? Dit is onbewuste informatie. 

Energie, ongrijpbaar, onbewust. Dat is wat de 95% is waar we minder of niet gewaar van worden in het dagelijks leven. 

Het lichaam is alles gewaar, alleen niet alles wordt vertaald door het brein. Dit kost simpelweg teveel energie. Maar de kennis van het lichaam kunnen we wel bewust maken. Hoe? Lees hier de blog over ‘onbewuste kennis in het lichaam’.